Στα περί αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Ερωτηθείς για την έκρηξη των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι ήταν αναμενόμενη η έκρηξη γιατί ξεκίνησε και στη χώρα το Target model, δηλαδή του ενιαίου μοντέλου χονδρεμπορικής αγοράς που εφαρμόζεται σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε το φόβο του ότι θα δημιουργηθεί ένα καρτέλ γύρω από την ενέργεια και πρόσθεσε ότι το κόστος των καυσίμων που έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση του φυσικού αερίου όπου ανεβάζουν το κόστος στην χονδρική.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημείωσε ότι ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί και ήταν μη αναμενόμενη για τους καταναλωτές, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα λυθεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Για ΔΕΔΔΗΕ

Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι οι δομές και οι δραστηριότητες θα πρέπει να μείνουν υπό κρατικές έλεγχο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι