Στα περί αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Ερωτηθείς για την έκρηξη των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι ήταν αναμενόμενη η έκρηξη γιατί ξεκίνησε και στη χώρα το Target model, δηλαδή του ενιαίου μοντέλου χονδρεμπορικής αγοράς που εφαρμόζεται σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε το φόβο του ότι θα δημιουργηθεί ένα καρτέλ γύρω από την ενέργεια και πρόσθεσε ότι το κόστος των καυσίμων που έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση του φυσικού αερίου όπου ανεβάζουν το κόστος στην χονδρική.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημείωσε ότι ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί και ήταν μη αναμενόμενη για τους καταναλωτές, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα λυθεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Για ΔΕΔΔΗΕ

Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι οι δομές και οι δραστηριότητες θα πρέπει να μείνουν υπό κρατικές έλεγχο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Μπαρτσελόνα – Εγκρίθηκε από τα μέλη το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης του Καμπ Νου
Business of Sport |

Μπαρτσελόνα: Εγκρίθηκε από τα μέλη το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης του Καμπ Νου

Το project Espai Barca, ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ, αφορά την ανακαίνιση του Καμπ Νου και ενός ακόμη σταδίου, αλλά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με την προσθήκη νέων κτιρίων, γραφείων και ξενοδοχείου

Η επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία μετά από νοσηλεία λόγω κορωνοϊού – Τι έδειξε μελέτη
Plus |

Η επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία μετά από νοσηλεία λόγω κορωνοϊού – Τι έδειξε μελέτη

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής Ελένη Κορομπόκη και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πολυκεντρική μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία εντάχθηκαν ασθενείς άνω των 18 ετών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω COVID-19