Η Κεντρική Τράπεζα της Χιλής αναμένεται να σχηματίσει μια ομάδα προκειμένου να αναλύσει τους στόχους, τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος CBDC, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Μαρσέλ.

Η Τράπεζα στοχεύει να εκδώσει μια Λευκή Βίβλο το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας ένα πλαίσιο δράσης και στρατηγικούς στόχους, γραμμές δράσης και αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον Alberto Naudon, σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τις ψηφιακές πληρωμές στη Χιλή. Θα αναλύσει ιδιωτικά ψηφιακά μέσα πληρωμής και κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, πληρωμές λιανικής και υποδομές πληρωμών, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Η ανάπτυξη των CBDC «αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων μεγαλύτερες από εκείνες της έκδοσης φυσικών χρημάτων ή χρηματοδοτήσεων σε θέματα όπως η παροχή πιστώσεων στην οικονομία, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το απόρρητο των πληροφοριών για τις οικονομικές συναλλαγές των ανθρώπων», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;