Με πέντε μηνύματα στο Twitter o νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν παραδέχεται δημοσίως ότι έσφαλε σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του στον πληθωρισμό.

«Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τις δικές μου σκέψεις για τον πληθωρισμό» γράφει, προσθέτοντας ότι τον αξιολόγησε λάθος: «Δεν είδα την τρέχουσα αύξηση να έρχεται. Μα γιατί; Δεν πίστευα ότι το δημοσιονομικό κίνητρο στις αρχές του τρέχοντος έτους θα ενίσχυε τη ζήτηση τόσο πολύ όσο προέβλεπαν οι Σάμερς και οι λοιποί… και, στην πραγματικότητα, μέχρι στιγμής δεν έχει»

Και συνεχίζει σε δεύτερο μήνυμά του: Η πραγματική τελική ζήτηση (χωρίς τα αποθέματα) αυξήθηκε κατά 2,6% τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό είναι πολύ χαμηλό από την κανονική αύξηση της δυνητικής παραγωγής…

«Αυτό που συνέβη, ωστόσο, είναι ότι αντιμετωπίσαμε περιορισμούς προσφοράς, τόσο ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας όσον αφορά την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης για διαρκή αγαθά όσο και απόσυρση εργαζομένων από το εργατικό δυναμικό, π.χ. Μεγάλη παραίτηση» αναφέρει στο τρίτο τιτίβισμα για να προσθέσει:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα είναι απαραιτήτως παροδικός, αν και πιστεύω ότι αυτό εξακολουθεί να είναι το καλύτερο στοίχημα»

Στο πέμπτο tweet του δημοσιεύει μια ανάλυση που περιγράφει τη κατάσταση

Δείτε όλα τα tweets του διάσημου οικονομολόγου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή