Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2003 εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στον Καναδά, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 4,7%, από 4,4% τον Σεπτέμβριο.
Ο Οκτώβριος σηματοδότησε τον έβδομο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο ο πληθωρισμός ξεπέρασε το εύρος στόχου 1-3% της Τράπεζας του Καναδά.

Ο κοινός ΔΤΚ, τον οποίο η κεντρική τράπεζα αποκαλεί τον καλύτερο δείκτη της υποαπόδοσης της οικονομίας, παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,8%.

Η Τράπεζα του Καναδά ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιο μίας ημέρας ήδη από τον Απρίλιο του 2022, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός ήταν πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω φέτος και να παραμείνει πάνω από τον στόχο το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ο πληθωρισμός στη Δύση και το «σατανικό σχέδιο» του Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

«Συνωμοσία του Πεκίνου» κατά της Δύσης, με όπλο τον πληθωρισμό

Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το σενάριο της ύπαρξης ενός σχεδίου για να πληγούν οικονομικά ΗΠΑ και ΕΕ, μέσω της πρόκλησης προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την παραγωγή - «Γαλλικό κλειδί» στην παγκόσμια παραγωγή

Νταβός: Στη σκιά του πολέμου – Τι θα συζητηθεί
Διεθνή |

Στη σκιά του πολέμου το Νταβός - Τι θα συζητηθεί

Από το 2020 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο σύστημα - Oι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που τους έχουν κόψει λίγο τα φτερά για πρώτη φορά - Φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία