Έντονη πτώση σημειώνουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων στην Ινδία, στον απόηχο του νέου νομοσχεδίου σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το νομοσχέδιο, που αφορά σε μία επικείμενη απαγόρευση όλων των κρυπτονομισμάτων, πυροδότησε μαζικές πωλήσεις που επέφεραν τη βύθιση των τιμών, ιδιαίτερα στο ινδικό ανταλλακτήριο ‘WazirX’.

Το κοινοβούλιο της Ινδίας ανακοίνωσε ότι θα εισάγει 26 νέα νομοσχέδια στη χειμερινή συνεδρία. Σ ‘αυτά θα συμπεριληφθούν κανονιστικά πλαίσια για τα κρυπτονομίσματα, καθώς επίσης και η διαμόρφωση του επίσημου ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας (CBDC).

Κύρια επιδίωξη του νομοσχέδιου είναι:

– μία νομοθετική ψηφοφορία για τη δημιουργία ενός ινδικού CBDC
– μία καταστολή των αποκεντροποιημένων κρυπτονομισμάτων, από τις 29 Νοεμβρίου.

Το panic sale

Tο πρωί της 24ης Νοεμβρίου, στο ινδικό ανταλλακτήριο WazirX, έλαβε χώρα μία από τις πιο αξιοσημείωτες μαζικές πωλήσεις στον κεντροποιημένο κόσμο των κρύπτο. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin (BTC) μειώθηκε κατά 14,8% [από Rs. 4.600.000 ($61.820,73) σε Rs. 3.917.659 ($52.650,550)]. Αντίστοιχη μοίρα είχαν και τα κρυπτονομίσματα Ether (ΕΤΗ) και Cardano (ADA).

O Διευθύνων Σύμβουλος της WazirX, ο Nischal Shetty, διατήρησε μία πιο αισιόδοξη στάση σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης Cointelegraph. Δήλωσε πως η ινδική αγορά κρυπτονομισμάτων συνήθως διαπραγματεύεται σε premium, εν συγκρίσει με την παγκόσμια αγορά. Για τον λόγο αυτό οι μαζικές πωλήσεις συνέβαλαν στη διόρθωση της ινδικής αγοράς και οι τιμές επιτέλους ήρθαν σε αναλογία με την παγκόσμια». Ο Shetty πιστεύει πως οφείλουμε να έχουμε πίστη στους νομοθέτες μας και πως δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε.

Ο Jay Hao, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου ‘OKEx’, δήλωσε στο Cointelegraph: «Η Ινδία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό κατόχων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και αυτό επιβαρύνει την κυβέρνηση να προστατεύσει τα συμφέροντα ενός μεγάλου αριθμού επενδυτών κρυπτονομισμάτων στη χώρα».

Η αλήθεια είναι πως η Ινδία απαριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια κρύπτο-επενδυτές.

Καυστικά ήταν τα σχόλια της διευθύνουσας σύμβουλου της BTC Markets, Caroline Bowler, σχετικά με απαγόρευση κρύπτο στην Ινδία. Ανέφερε: «Αυτή η απαγόρευση δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα και θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω. Η απαγόρευση δεν είναι μια επιλογή για την προστασία των συμφερόντων των επενδυτών. Το θέμα με τα κρυπτονομίσματα είναι ότι, ενώ οι κυβερνήσεις μπορούν να προσπαθήσουν να τα απαγορεύσουν ή να προσπαθήσουν να τα συγκρατήσουν, η ίδια η αποκεντρωμένη φύση της τεχνολογίας δεν το επιτρέπει».

Τον Αύγουστο, ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Καταθέσεων της Ινδίας (Reserve Bank of India – «RBI») ανέφερε πως η Τράπεζα σχεδιάζει να ξεκινήσει προκαταρκτικές δοκιμές για ένα ινδικό CBDC, πριν από το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα