Ο πρόεδρος της πανίσχυρης αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γκάρι Γκένσλερ, επανέλαβε την έκκληση για περισσότερη εποπτεία στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δίνοντας μία γεύση για τις νέες προτεραιότητές του καθώς προσπαθεί να πατάξει τη βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Γκένσλερ επανέλαβε την ανάγκη εγγραφής των ανταλλακτηρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην SEC, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να επιφέρει περισσότερη προστασία των επενδυτών και κόστος συμμόρφωσης για τις εταιρείες.

Είπε επίσης, ότι η επιτροπή είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με πλατφόρμες σχετικά με ακανθώδη ζητήματα όπως η φύλαξη των tokens, προσθέτοντας πάντως, ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μέτρα επιβολής εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες της εποπτικής αρχής.

«Συνεργαστείτε μαζί μας», είπε ο Γκένσλερ, απαντώντας σε ερωτήσεις του πρώην προέδρου της SEC, Τζέι Κλέιτον, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Συμμόρφωσης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων και Ακεραιότητας Αγοράς, που χρηματοδοτείται από εταιρείες κρυπτογράφησης. «Αυτές οι πλατφόρμες πρέπει να εγγραφούν, να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα προστασίας των επενδυτών».

Από τότε που έγινε πρόεδρος της SEC τον Απρίλιο, ο Γκένσλερ έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία συχνά χαρακτηρίζει ως την «Άγρια Δύση» των οικονομικών.
Μερικές από τις πιο σκληρές παρατηρήσεις του αφορούσαν τις πλατφόρμες όπου εμπορεύονται νομίσματα, κάτι που προκάλεσε επίσης οργή από στελέχη του κλάδου.

Τον Σεπτέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Global Inc., Μπράιαν Άρμστρονγκ κατηγόρησε τη ρυθμιστική αρχή για «πρόχειρη συμπεριφορά» και «τακτικές εκφοβισμού», αφού η υπηρεσία απείλησε να μηνύσει την εταιρεία.

Το καλοκαίρι ο Γκένσλερ ζήτησε από το Κογκρέσο να περάσει νόμο που θα δίνει στην υπηρεσία τη νομική δικαιοδοσία να παρακολουθεί τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όμως τονίζει ότι οι εξουσίες που έχει η Επιτροπή είναι ήδη ευρείες.

«Ενώ είμαι ουδέτερος στην τεχνολογία, ακόμη και περίεργος αφού πέρασα τρία χρόνια διδάσκοντας γιαυτή- δεν είμαι ουδέτερος στην προστασία των επενδυτών,» δήλωσε ο Γκένσλερ.

«Εάν κάποιος θέλει να κερδοσκοπήσει, είναι δική του επιλογή, όμως εμείς έχουμε ένα ρόλο ως έθνος να προστατεύουμε τους επενδυτές απέναντι στην απάτη.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto