
Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης προχώρησε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.
Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03.12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04.12). Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05.12).
«Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες» τόνισε σε άλλο σημείο.
«Είναι από τις πιο υψηλές εβδομάδες που έχουμε από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τώρα. Κρατάμε ένα ραντεβού, ώστε η πρώτη δόση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση. Αν κάποιος βρίσκει ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε 10 ημέρες, είναι πιθανό στη συνέχεια να βρει πιο άμεσα. Ο προγραμματισμός είναι να έχουν βρει όλοι ραντεβού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου» εξήγησε σε άλλο σημείο.
Οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που έχει ξεπεράσει το 80 %, όπως κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Τέλος, υπογράμμισε πως περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το σκεπτικό της απόφασης θα δοθούν τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα