Μείωση 2,5% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 2,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.

Με βάση επίσης την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, παρουσιάζει αύξηση 1,2% το γ’ τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.

Ενώ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, παρουσιάζει μείωση 3,2% το γ’ τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 2,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων