Συνεχίζει την πτώση των τελευταίων εβδομάδων το Bitcoin την Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από τις 42.000 δολάρια, σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από τον Σεπτέμβριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έφτασε να χάνει έως και 4,9%, στις 41.008 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 40% από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που έφτασε στις 10 Νοεμβρίου.

Το bitcoin καταγράφει απώλειες αυτή την εβδομάδα έχοντας ήδη χάσει περίπου 80 δισ. δολάρια, μέσα σε έξι ημέρες, από την αρχή της χρονιάς και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, χάνει 7,7% και προσγειώνεται στο πιο χαμηλό σημείο από από τις 30 Σεπτεμβρίου, στις 3.162 δολάρια.

Η πτώση έρχεται μετά από τη δημοσίευση την Τετάρτη των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ του Δεκεμβρίου. Σε αυτά επισήμαναν την πιθανότητα να γίνει πιο νωρίς από το αναμενόμενο αύξηση των επιτοκίων καθώς και πιθανή μείωση του ισολογισμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, το bitcoin παρουσιάζει πτωτική τάση, εν μέσω ευρύτερης μεταβλητότητας στις αγορές. Η επιτάχυνση του πληθωρισμού ωθεί τις κεντρικές τράπεζες στη σύσφιξη της πολιτικής τους, που με τη σειρά του απειλεί να περιορίσει την ευνοϊκή ρευστότητα για μια ευρεία γκάμα assets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto