To Scream εκθρόνισε τον Spider-Man

Θεαματικό το ντεμπούτο της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες

To Scream εκθρόνισε τον Spider-Man

Ενάμιση μήνα περίπου κράτησε η πρωτιά της ταινίας «Spider-Man: No Way Home»  στην κορυφή του box office. Το «Scream», που έκανε το ντεμπούτο του στις αίθουσες το περασμένο Σαββατοκύριακο «εκθρόνισε» τον σούπερ  ήρωα, καταγράφοντας πωλήσεις εισιτηρίων ύψους 30,6 εκατ. δολαρίων.

Το «Scream», το οποίοι οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν «requel», καθώς είναι συγχρόνως η πέμπτη ταινία του franchise, αλλά και reboot που συστήνει ένα νέο καστ στο κοινό, κόστισε 24 εκατομμύρια δολάρια (21 εκατ ευρώ) και σημείωσε επιπλέον εισπράξεις 18 εκατομμυρίων δολαρίων (16 εκατ ευρώ) σε 50 χώρες.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το “Scream” είναι η πρώτη εισπρακτική επιτυχία σε μια χρονιά που το Χόλιγουντ ελπίζει ότι θα επιστρέψει στην εβδομαδιαία σταθερότητα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Ιανουάριος είναι συνήθως μια ήσυχη περίοδος στο box office, αλλά η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει ανατρέψει περαιτέρω τα σχέδια κυκλοφορίας ορισμένων χειμερινών ταινιών.

«Όλα τα παραδοσιακά μέτρα μας έδειχναν ένα σταθερό άνοιγμα, αλλά όπως έλεγα συνέχεια στους ανθρώπους: Είμαστε ακόμα σε αυτό το πράγμα και είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσουμε τι θα συμβεί στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Chris Aronson, επικεφαλής διανομής της Paramount. «Τώρα είμαστε ανοιχτοί, ο κόσμος έχει δει την ταινία και εμείς τρέχουμε. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη δομικό στοιχείο για την αποκατάσταση του κλάδου και την επαναφορά του σε κάποια κανονικότητα».

Εν τω μεταξύ, το “Spider-Man: No Way Home” έπεσε στη δεύτερη θέση, αλλά συνέχισε να ανεβαίνει στα βιβλία των ρεκόρ.

Το «No Way Home» απέσπασε 20,8 εκατομμύρια δολάρια το πέμπτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του. Η Sony Pictures προβλέπει ότι με άλλα 5,2 εκατομμύρια δολάρια την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, το «No Way Home» θα φτάσει στο εγχώριο αθροιστικό σύνολο των 703,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας το «Black Panther» και θα φτάσει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών. Αυτό το τοποθετεί πίσω μόνο από το «Avatar» (760 εκατομμύρια δολάρια), το «Avengers: Endgame» (858 εκατομμύρια δολάρια) και το «Star Wars: The Force Awakens» (936 εκατομμύρια δολάρια). Σε παγκόσμιο επίπεδο, το «No Way Home» έχει εισπράξει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το «Sing 2» της Universal Pictures έφτασε στην τρίτη θέση στο τέταρτο Σαββατοκύριακο με 8,3 εκατομμύρια δολάρια το τριήμερο. Το σίκουελ κινουμένων σχεδίων έχει εισπράξει 122,1 εκατομμύρια δολάρια στο εσωτερικό και 96,3 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Περισσότερα από Tέχνη και Ζωή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο