Mε μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τις ανησυχίες για τις επιλογές των νομισματικών αρχών στο μέτωπο της αντιμετώπισης του φάσματος του πληθωρισμού να κάμπτονται ελαφρώς από τις κινήσεις σε τίτλους που κατέστησαν με ελκυστικές αποτιμήσεις μετά την πρόσφατη διόρθωση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των ταξιδίων να ενισχύεται κατά 2,7%, ενώ οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν απώλειες 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,06% στις 7.585 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,65% στις 15.912 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,30% στις 7.194 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η ελβετική Zur Rose Group κέρδισε 5,4%, καθώς εξέπληξε με τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ενώ η βρετανική Deliveroo σημείωσε άνοδο 1,4% μετά την ανακοίνωση ότι κατέγραψε άνοδο 70% στις παραγγελίες του 2021.

Επίσης, η ολλανδική Prosus, ενισχύθηκε κατά 6,5%, μετά την επανέναρξη της κάλυψής της από την Goldman Sachs με σύσταση buy (αγορά), ενώ στον αντίποδα, η γαλλική Soitec έχασε 18,2%, με την αγορά να μην επικροτεί την αλλαγή της διοικητικής ηγεσίας.

Οι αγορές παγκοσμίως έχουν επικεντρωθεί στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων αυτή την εβδομάδα. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι επίσης στο επίκεντρο, καθώς θα υποχρεώσουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αλλάξουν το μείγμα της πολιτικής τους, προκειμένου να ελέγξουν την άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε ανοιχτά για το ζήτημα σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter απορρίπτοντας εκ νέου κατηγορηματικά την πιθανότητα αλλαγή πλεύσης από την ΕΚΤ.

«Ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ είναι πολύ μπροστά σε σχέση με αυτόν της Ευρώπης. Οπότε έχουμε κάθε λόγο να μην δράσουμε τόσο γρήγορα και δυναμικά όπως θα περίμενε κανείς από την Fed» τόνισε χαρακτηριστικά, κλείνοντας με σαφήνεια κάθε συζήτηση περί… αντιγραφής της τακτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας από την ευρωπαϊκή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές