Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επενδύει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, αυξάνοντας τη συνολική της δέσμευση στα 71,5 εκατ. ευρώ.

Η κοινοπραξία ανήκει κατά 35% στην EBRD και κατά 65% στην Arcela Investments Ltd., θυγατρική εξ ολοκλήρου της Dimand .

Η πρόσθετη δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου της EBRD στην κοινοπραξία στοχεύει στη χρηματοδότηση νέων αναπτύξεων πράσινων κτιρίων, με επίκεντρο τα γραφεία, τα έργα μικτής χρήσης και τα ξενοδοχεία της πόλης.

Από την ίδρυση της κοινοπραξίας το 2017, η EBRD έχει επενδύσει σε πέντε έργα με πράσινη πιστοποίηση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων γραφείων Piraeus Tower, Piraeus Port Plaza 2 και 3, του κτιρίου γραφείων Importex και του ξενοδοχείου Omonoia Moxy.

Παρά την αύξηση της τοπικής ζήτησης για βιώσιμα κτίρια στην Ελλάδα, εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμένη προσφορά ποιοτικού νέου προϊόντος και χρόνια ανεπαρκής επένδυση στην ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων.

Η συνεργασία της τράπεζας με την Dimand, η οποία επικεντρώνεται σε έργα ανάπλασης και ριζικές ανακαινίσεις, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της μετάβασης της αγοράς με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και ανθεκτική στο κλίμα.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 85 έργα στους εταιρικούς, χρηματοοικονομικούς, ενεργειακούς και υποδομές τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
ΥΠΕΝ: Απελευθερώνει τους δασωμένους αγρούς
Ακίνητα |

Απελευθερώνονται οι δασωμένοι αγροί - Η διαδικασία

Με τροπολογία «συνδέει» το Κτηματολόγιο με τη ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς επιλύοντας ζητήματα αμφισβήτησης από το Δημόσιο της κυριότητάς τους. Επιπλέον, αίρει δίχως διάκριση την κήρυξη αναδάσωσης από χαρακτηρισμένες αγροτικές εκτάσεις στους Δασικούς Χάρτες

ΕΤΑΔ: Με e-auction η εκμίσθωση της εμβληματικής «Ωκεανίδας» στη Βουλιαγμένη
Ακίνητα |

Με e-auction η εκμίσθωση της εμβληματικής «Ωκεανίδας» στη Βουλιαγμένη

Η Ωκεανίδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έχοντας συνδέσει το όνομά της με τη σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής