Ένα… μπαούλο ασφαλείας ύψους 1 δισ. δολαρίων εμφανίζεται να «χτίζει» η Binance Holdings, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, με στόχο να έχει την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη και ρευστότητα σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων. Κι αυτό με δεδομένο πως οι επιθέσεις από χάκερς στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων όλο και αυξάνονται σε αριθμό και σφοδρότητα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο και στοιχεία από εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, υποστηρίζει πως το κορυφαίο ανταλλακτήριο crypto με βάση τον τζίρο έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει κεφάλαια για λόγους ασφαλείας ήδη από το 2018, όμως ανέβασε στροφές μετά την κάθετη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων προς όλες τις πλατφόρμες, τους προηγούμενους μήνες.

Μόλις στις αρχές του μηνός η Crypto.com επιβεβαίωσε πως περίπου 500 λογαριασμοί πελατών της έπεσαν θύμα επίθεσης από χάκερς, οι οποίοι «σήκωσαν» συνολικά 30 εκατ. δολάρια σε διάφορα κρυπτονομίσματα, κυρίως ether και bitcoin. Και μέσα στο Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα Qubit Finance επιβεβαίωσε πως δέχτηκε μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο πλαίσιο της οποίας χάθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας 80 εκατ. δολαρίων από λογαριασμούς της, μια κλοπή που είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη του 2022.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις έχουν αρχίσει να λειτουργούν αποτρεπτικά προς τους πελάτες, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερες εγγυήσεις από τις πλατφόρμες. Και αυτό ακριβώς είχε υπόψη της η Binance δημιουργώντας τη δεξαμενή του ενός δισεκατομμυρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;