Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καταγγέλλει την «εν κρυπτώ και παραβύστω», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, κατάθεση χθες 15-02-2022 και ώρα 22.15 Τροπολογίας-Προσθήκης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, περί «Εκσυγχρονισμού του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις, για την κοινωνική ασφάλιση», με την οποία το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την ονομασία Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.), ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και το ΝΑΤ καθίσταται οιωνοί καθολικός διάδοχος αυτού.

Η κατάθεση μιας τέτοιας Τροπολογίας με την οποία «εν μια νυκτί» καταργείται ο ΕΛΟΕΝ ο οποίος για τους Ναυτικούς είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξή τους και την οικογένειά τους, χωρίς την παραμικρή ενημέρωσή της ΠΝΟ, είναι πράξη απαράδεκτη και άκρως αντιναυτεργατική και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από την πλευρά από τους συνδικαλιστές τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα η ΠΝΟ υπογραμμίζει ότι οι ίδιοι οι ναυτικοί χρηματοδοτούν τον ΕΛΟΕΝ, με τις δικές τους  εισφορές, χωρίς το Κράτος να πληρώνει έστω ένα ευρώ.

Η ΠΝΟ θέτει το ερώτημα: Μετά από 40 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας σκέφτηκαν οι διάφοροι «φιλόσοφοι» ότι πρέπει να καταργήσουν την αυτοτέλεια του Νομικού αυτού προσώπου και να το εντάξουν στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας του ΝΑΤ;

Η κατάργηση αυτή είναι casus belli για τους Ναυτεργάτες και σε περίπτωση της μη άμεσης απόσυρσής της θα απαντήσουμε με καθολικές και άμεσες κινητοποιήσεις, τονίζει η ΠΝΟ και καλεί τον Πρωθυπουργός και όλους τους Υπουργούς που υπέγραψαν την Τροπολογία να την καταστήσουν ανενεργή. Υπενθυμίζει ότι παρόμοια απόπειρα έγινε και το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ για την υφαρπαγή των οικογενειακών επιδομάτων των Ναυτεργατών και είχε άδοξο αποτέλεσμα.

Τέλος η ΠΝΟ καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του ΕΛΟΕΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα