Ο Μίκολα Σόλσκι, ο νέος υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι η ικανότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και θα βελτιωθεί μόνο αν τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μιλώντας σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο Σόλσκι είπε ότι η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, θα εξήγαγε κανονικά 4-5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα – ένας όγκος που έχει μειωθεί σε μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους.
«Ο αντίκτυπος (στις παγκόσμιες αγορές) είναι άμεσος, δραματικός και μεγάλος. Και συνεχίζεται. Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε.














![Ξενοδοχειακές επενδύσεις: Ελλάδα και Αθήνα στους πρωταθλητές της Ευρώπης το 2025 [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/Hotel_Reception-768x402-1.jpg)

![Ακίνητα: Περιζήτητα τα πολυτελή [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/katoikies.jpg)























