Σταθερά στα επίπεδα των 870 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τζίρο να μαρτυρά σημαντικές αγοραστικές παρεμβάσεις μετά από ένα δύσκολο εικοσαήμερο. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 3,16% στις 873,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 65 εκατ. ευρώ.

Η ετυμηγορία του MSCI για την ένταξη της Εθνικής και του Μυτιληναίου στον δείκτη standard ήρθε την κατάλληλη στιγμή για το ΧΑ, το οποίο είχε βρεθεί σε ένα επικίνδυνο πτωτικό κανάλι, οδεύοντας ολοταχώς προς τη ζώνη των 820 μονάδων. Πλέον όχι μόνο ανέκτησε και τις 850, αλλά σπάει και την πρώτη αντίσταση στις 865 – 870 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να δείχνει ότι η διάσπαση είναι αποφασιστική.

Το στοίχημα τώρα είναι να συντηρηθεί η αντίδραση και το επόμενο διάστημα, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου ένα μαξιλάρι ασφαλείας έναντι των διεθνών αναταράξεων. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, την ώρα που η στρατηγική των βραχυπρόθεσμων κινήσεων και της αποστροφής κινδύνου κυριαρχεί, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός της χώρας.

Πάντως σήμερα τα κέρδη είναι σημαντικά, με την Εθνική να σημειώνει άνοδο 6,44%, και τις Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Jumbo, Coca Cola, Motor Oil και Μυτιληναίο να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη άνω του 3%. Σε θετικά εδάφη και οι Aegean, Σαράντης, Λάμδα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Titan και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών