Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον βρετανικό FTSE 100 να διαφοροποιείται από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στη Ευρώπη, όπου πολλά χαρτοφυλάκια κατοχύρωσαν κέρδη και μείωσαν το ρίσκο, εν μέσω εκ νέου αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,03%, από το ενδοσυνεδριακό -0,8%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 7.464 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,45% στις 13.964 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,23% στις 6.347 μονάδες.

Η κίνηση χαμηλότερα σήμερα για τις ευρωπαϊκές μετοχές ήρθε μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις παγκόσμιες αγορές, αν και την Παρασκευή σημείωσαν άνοδο σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν κάποιο έδαφος. Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, με αποτέλεσμα πολλά χαρτοφυλάκια να επιχειρούν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Η εστίαση παραμένει επομένως στις γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα αφού η Φινλανδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα είναι μια ιστορική κίνηση για τη σκανδιναβική χώρα, η οποία είχε μια πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας επί δεκαετίες μέχρι τώρα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ryanair έχασε τα ενδοσυνεδριακά της κέρδη, καθώς η οικονομική αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί περισσότερες πτήσεις από κάθε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία, σημείωσε ζημιές 355 εκατ. ευρώ για το έτος μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, η διοίκησή της ανέφερε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος.

Από την άλλη, η Renault έχασε 2%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο–

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης