Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, με τις κινήσεις να είναι περισσότερο εξισορροπητικές μετά από μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας και αρκετά αρνητικού κλίματος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,63% στις 31.992 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,83% στις 3.988 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,17% στις 11.669 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να βρουν τον δρόμο της ανάκαμψης μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης και ισχυρού sell off στον τεχνολογικό κλάδο. Το σερί επτά πτωτικών εβδομάδων του Dow είναι το χειρότερο από το 2001, ενώ ο S&P 500 έχει καταγράψει το πρώτο του σερί έξι πτωτικών εβδομάδων από τον Ιούνιο του 2011.

Αρνητικό σερί

Το παραπάνω αρνητικό σερί έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις ότι ενδέχεται σύντομα να υπάρξουν ελκυστικά σημεία εισόδου για τους αγοραστές, με βάση μια μακροπρόθεσμη προοπτική. «Ο S&P 500 πλησιάζει γρήγορα σε ένα επίπεδο που, ιστορικά, έχει δείξει ότι οι μελλοντικές ανησυχίες για την ανάπτυξη αποτιμώνται», έγραψε ο αναλυτής της Citi, Scott Chronert.

Ο S&P 500 βρίσκεται κατά 16% από το υψηλό ρεκόρ του, ενώ ο Nasdaq Composite υποχωρεί περισσότερο από 27%, καθώς οι επενδυτές μειώνουν την έκθεσή τους στις αναπτυσσόμενες μετοχές που διαπραγματεύονται με υψηλές αποτιμήσεις, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Spirit Airlines σημειώνουν άνοδο 9% αφού η JetBlue ανακοίνωσε μια προσφορά για την απόκτηση της αεροπορικής εταιρείας έναντι 30 δολαρίων ανά μετοχή.

Επίσης, η τιμή της μετοχής της Carvana σημειώνει κέρδη 7% αφού η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξέδωσε ισχυρές προσδοκίες για τα βασικά κέρδη το 2023 και περιέγραψε ένα σχέδιο μείωσης του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street