Να παραμείνει στα κεκτημένα της Παρασκευής επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει πολλά προσκόμματα για τις 870 μονάδες σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον και σε ένα περίπλοκο τεχνικό σημείο. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με απώλειες 0,17% στις 865,53 μονάδες, δείχνοντας ότι η ανάβαση στις 870 μονάδες είναι δύσκολη.

Οι 870 μονάδες έβαλαν στο στους αγοραστές και στη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής, με την αγορά να μην μπορεί να τις ανακτήσει στο κλείσιμο, παρά το δυναμικό ανοδικό μομέντουμ που δημιούργησε η ένταξη της Εθνικής και του Μυτιληναίου στον MSCI. Και σήμερα σαφώς αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας.

Απόσταση ασφαλείας

Το θετικό είναι ότι ο Γενικός Δείκτης έχει δημιουργήσει και πάλι μια απόσταση ασφαλείας από το επίπεδο των 850 μονάδων που αφορά στη βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα στήριξη και που δοκιμάστηκε 3 φορές χωρίς επιτυχία. Ωστόσο η αλλαγή του επιπέδου, δηλαδή πάνω από τις 875 μονάδες θα απαιτήσει νέους καταλύτες, που μπορούν να κυριαρχήσουν στο γενικευμένο κλίμα χαμηλής εμπιστοσύνης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή βρίσκονται στο επικεντρο των αγοραστών, καταγράφοντας κέρδη 2,99% και 2,19% αντίστοιχα. Θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Εθνική, Μυτιληναιος και ΟΤΕ. Στον αντίποδα οι πιέσεις εντοπίζονται στις Motor Oil, Coca Cola, Πειραιώς, Aegean και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών