Με εβδομαδιαία κέρδη 0,91% έκλεισε την απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης, με το ταμπλό να χαιρετίζει την Παρασκευή την είσοδο των ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ στον MSCI Greece Standard, μια μεταβολή που δεν συνοδεύτηκε, ευτυχώς, από κάποια διαγραφή των υπολοίπων 6 που ήδη βρίσκονται στον μεγάλο δείκτη.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε και πάλι από το επίπεδο των 850 μονάδων που αφορά στη βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα στήριξη και που δοκιμάστηκε 3 φορές χωρίς επιτυχία.

Προφανώς, πέραν από το θετικό πρόσημο +2,43% της Παρασκευής, έχει σημασία να δούμε και τους ισχυρούς όγκους των 118 εκατ. ευρώ, μέρος αυτών να οφείλεται στην προαναφερθείσα μεταβολή του MSCI, λόγω των αναμενόμενων εισροών, ωστόσο εξαιρώντας την αυξητική τάση της συν/κής δραστηριότητας και στις 8 αυτές μετοχές, τα πράγματα ήταν λίγο ως πολύ παρόμοια με τις περασμένες πολλές συνεδριάσεις.

Για τη συνέχεια, παραμένουμε στο στενό εύρος 850-875 μονάδων, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο διάστημα λόγω των πιέσεων που δέχονται τα περισσότερα “βαριά” χαρτιά τεχνολογίας (και όχι μόνο) στη Wall Street, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως ο ΓΔ έχει χάσει μόλις 2,95% εντός του 2022, σε αντίθεση με την κατάρρευση των μεγαλύτερων Δεικτών ανά τον κόσμο, όπως ενδεικτικά ο Nasdaq100 με -24,54% και ο S&P500 με -15,57%, στο εξεταζόμενο διάστημα. Το κακό κλίμα αποτυπώνεται και στη συμπεριφορά του δεικτοβαρή Τραπεζικού Κλάδου, ο οποίος μόλις την Παρασκευή κατάφερε να καταγράψει θετική συνεδρίαση, μετά από το ιστορικό ρεκόρ των 12 συνεχόμενων πτωτικών.

Στο αρνητικό σενάριο διάσπασης των 845 μονάδων με αντίστοιχα υψηλή συν/κή δραστηριότητα άνω των 80 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε αγοραστική προσπάθεια τουλάχιστον έως τις 820, καθώς ενδέχεται να ενταθούν οι ρευστοποιήσεις, συνυπολογίζοντας και την ήδη επιβεβαιωμένη αξία του επιπέδου αυτού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News