Με τις δεικτοβαρείς τράπεζες και Coca Cola να ηγούνται με απώλειες που ξεπερνούν το 3%, το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα είναι ανήμπορο να διαφοροποιηθεί από το διεθνές sell off που πυροδότησε και πάλι η εικόνα της Wall Street. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με απώλειες 2,19% στις 847,74 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο την αγορά είναι η επόμενη μέρα μιας περιόδου που οι μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων που πυροδοτούν οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών μπορεί να γίνουν και οι αιτία μιας κρίσης ανάλογης με αυτή που είχαν ζήσει οι αγορές στην προηγούμενη περίοδο αλλαγής της νομισματικής πολιτικής, το 2013 – 2014. Τότε βέβαια το ελληνικό χρηματιστήριο βίωνε την κρίση της χώρας του, αλλά τώρα δεν αποκλείεται να “συμμετάσχει” σε αυτό τη μεγάλη αλλαγή των προοπτικών των μικρών αγορών.

Άλλωστε το ΧΑ έχει χάσει τον καλό ρυθμό που είχε από την αρχή του έτους, και παρά το ότι κατατάσσεται πρώτος από όλους τους υπόλοιπους μεγάλους δείκτες στον κόσμο σε απόδοση, έστω και αρνητική, δεν κατάφερε να κρατήσει την ανοδική τάση, και πλέον διαπραγματεύεται σε αρνητική περιοχή, την οποία μάλιστα και επιβεβαίωσε με σήμα short από τις 910 μονάδες στο άνοιγμα της συνεδρίασης της 4ης Μαΐου. Πλέον χάνει και την περιοχή των 850-875 μονάδων, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του επιπέδου στην περίπτωση που ήλθε πλέον η καθοδική διάσπασή του.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Coca Cola ηγούνται της πτώσης με απώλειες άνω του 3%, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Εurobank και ΔΕΗ. Στον FTSE 25, μόνο ο Ελλάκτωρ είναι σε θετικά εδάφη, αλλά κερδίζει 0,12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών