Με τη διστακτικότητα να είναι διάχυτη στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε και χθες για 10η συνεδρίαση στην περιοχή των 850-875 μονάδων, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του επιπέδου στην περίπτωση που -μοιραία- επέλθει η διάσπασή του, ασχέτου κατευθυντικότητας.

Έτσι, με αρκετά καλή συν/κη δραστηριότητα άνω των 82 εκατ. ευρώ και μικτά πρόσημα με 9 εναλλαγές προσήμου, αναμένεται κάποιος καταλύτης που θα δώσει την ώθηση για παραπέρα, είτε εκείνος είναι κάποιος νέος, είτε και αφορά σε αναζωπύρωση στα μετωπα της Ουκρανίας, της πανδημίας και της Fed, που καλώς ή κακώς δίνουν τον ρυθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δείκτης μας έχει χάσει το καλό τέμπο που μας είχε συνηθίσει τόσους μήνες, και παρά το ότι κατατάσσεται πρώτος από όλους τους υπόλοιπους μεγάλους δείκτες στον κόσμο σε απόδοση, έστω και αρνητική, δεν κατάφερε να κρατήσει την ανοδική τάση, και πλέον διαπραγματεύεται σε αρνητική περιοχή, την οποία μάλιστα και επιβεβαίωσε με σήμα short από τις 910 μονάδες στο άνοιγμα της συνεδρίασης της 4ης Μαΐου.

Μπροστάρηδες είναι σαφώς ο τραπεζικός κλάδος, είτε λόγω στάθμισης στους βασικούς δείκτες, είτε και βάσει απόδοσης, καθώς κατέγραψε χθες την 14η πτωτική στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις, επηρεάζοντας σαφώς και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News