Πλώρη για να σπάσει το αρνητικό σερί των οκτώ εβδομάδων έχει βάλει η Wall Street, με τον κλάδο των λιανεμπόρων να ανακάμπτει σήμερα, καθώς ο Dow Jones σημειώνει κέρδη επί τέσσερις συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,27% στις 32.529 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,32% στις 4.031 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,42% στις 11.597 μονάδες.

Φόβοι

Αν και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για την αγορά στο σύνολό τους ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις ιστορικές τάσεις, υπήρξαν δραματικές υποχωρήσεις για ορισμένες μεγάλες μετοχές μετά από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων. Οι φόβοι για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αποτυπώθηκαν στη μεγάλη πτώση των οκτώ έβδομάδων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων σήμερα, οι μετοχές του Twitter σημειώνουν κέρδη περισσότερο από 4%, αφού ο Ίλον Μασκ επανέλαβε τη δέσμευσή του στην προσφορά εξαγοράς του στα 33,5 δισ. δολάρια, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές υποδηλώνει νέα σοβαρότητα και αυξημένη πιθανότητα να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Παράλληλα, η Broadcom ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει την εταιρεία cloud VMware σε μια συμφωνία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά αποκτήματα όλων των εποχών. Οι μετοχές της Broadcom κερδίζουν περισσότερο από 1%, και η VMWare κινείται οριακά υψηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia υποχωρούν 2% αφού η εταιρεία παρείχε ασθενέστερο από το αναμενόμενο  guidance για το δεύτερο τρίμηνο και ο CFO της εταιρείας είπε ότι η Nvidia θα επιβραδύνει τις προσλήψεις. Ομοίως, η μετοχή λογισμικού Snowflake υποχωρεί κατά 12,5% αφού η καθοδήγηση της εταιρείας για το λειτουργικό περιθώριο ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η επιβράδυνση που κατέγραψε η αμερικανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος δεν μπόρεσε να αντισταθμιστεί από τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου υποχώρησε κατά 1,5% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας μεγαλύτερη υποχώρηση από το 1,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street