Τη σαφή βούληση και ετοιμότητα της τράπεζας να πρωτοστατήσει στην επόμενη ημέρα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας σηματοδότησε η εκδήλωση “Business Tomorrow” της Alpha Bank, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 εταιρικών Πελατών και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, Στελεχών της Tράπεζας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε επί τη ευκαιρία της λειτουργίας της πλατφόρμας παροχής δανείων με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είχε ως στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις λύσεις που προσφέρει η Alpha Bank. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν τόσο στην ενίσχυση, με κεφάλαια κίνησης, της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων, όσο, κυρίως, στην πρόθεση της Τράπεζας να στηρίξει με συνέπεια επενδυτικά σχέδια που ενισχύουν την εξωστρέφεια, την ψηφιακή μετάβαση και την πράσινη οικονομία. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο CEO του Ομίλου κ. Βασίλης Ψάλτης και ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking κ. Γιάννης Εμίρης.

Βασίλης Ψάλτης: «Αποστολή της Alpha Bank είναι να σταθεί στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας προόδου»

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του που σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την επίδειξη αποφασιστικότητας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – την Πολιτεία, το τραπεζικό σύστημα και τον επιχειρηματικό κόσμο – προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία των κοινοτικών ταμείων για ένα μέλλον ανθεκτικότητας και ανάπτυξης για τη χώρα.

«Αποστολή της Alpha Bank σε αυτό το νέο περιβάλλον είναι να σταθεί στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας προόδου. Όχι μόνον με την αξιοποίηση της ισχυρής κεφαλαιακής μας βάσης, αλλά και με την εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των εκατοντάδων Στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα. Η δική μας αποστολή είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες, να προετοιμαστούν εγκαίρως για το νέο διεθνές περιβάλλον, να διαγνώσουν ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο απαντά καλύτερα στις ανάγκες τους και, φυσικά, να τους συνδράμουμε, στην πορεία ωρίμανσης και επιτυχίας του επιχειρηματικού τους σχεδίου», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτικές δυνατότητες που δημιουργούνται στις ελληνικές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρηματοοικονομικού κόστους για τις επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε πως μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο, το ΕΣΠΑ και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς πόρους, προσφέρεται «μία μοναδική ευκαιρία στη γενιά μας να καλύψει το επενδυτικό κενό περίπου Ευρώ 100 δισ. που μας κληροδότησε η οικονομική κρίση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες
Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση

Δανειολήπτες: Εξυπηρετούν τα χρέη τους και εν μέσω κρίσης
Επιχειρήσεις |

Μεγάλες οι αντοχές των δανειοληπτών - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι λόγοι που παρά τις πληθωριστικές πιέσεις οι θεραπείες μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ξεπερνούν σε αξία της νέες παύσεις πληρωμών - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου των τραπεζών