Σε διορθωτικά εδάφη κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και παραμένει σε επαφή με τις 900 μονάδες, επιβεβαιώνει την αδυναμία του να τις διαπεράσει. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,47% στις 896,07 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει καταφέρει να περάσει τα 20 εκατ. ευρώ ακόμη.

Δεν «συγκίνησε» το ΑΕΠ

Μπορεί τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ελλάδας να ικανοποίησαν τους αναλυτές, καθώς η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά το ΧΑ έμεινε “ασυγκίνητο” στα μεγέθη αυτά. Μάλιστα, οι αγοραστές έκαναν μια μικρή παύση από την ώρα της ανακοίνωσης, ενώ ο τζίρος παραμένει σημαντικά χαμηλός.

Και σύμφωνα με την Trader24, ο λόγος δεν είναι άλλος, προφανώς, από την επικείμενη ανακοίνωση της μεσοπρόθεσμης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, και απουσία άλλων σημαντικών γεγονότων, αναμένεται κάποιου είδους προεξόφληση εν ευθέτω χρόνω. Την εξίσωση περιπλέκει ακόμα περισσότερο η επίσης επικείμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, και ειδικα εστιάζοντας στον δομικό, με την ευαισθησία αυτού στις αλλαγές της Fed να είναι το σημείο-κλειδί.

Οι τίτλοι

Έτσι, σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ δέχονται τις περισσότερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Σαράντης, Titan, ΟΤΕ, Jumbo, Λάμδα, Coca Cola και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών