Τα πρώτα σημαδια ανάκαμψης των crypto βλέπουν επενδυτές, οι οποίοι ποντάρουν ότι το Bitcoin έχει πιάσει τα χαμηλότερα επίπεδα, παρατηρώντας τις εισροές κεφαλαίων που κατευθύνθηκαν σε εισηγμένα αμοιβαία κεφάλαια κρυπτονομισμάτων.

Το ισοζύγιο εισροών εκροών σε αυτή την κατηγορία αμοιβαίων κεφαλαίων έκλεισε θετικά τον Μάιο, με τις εβδομαδιαίες εισροές να διαμορφώνονται σε 66,5 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της CryptoCompare. Αντίθετα, τον Απρίλιο σημειώθηκαν εβδομαδιαίες εκροές 49,6 εκατ. δολαρίων κατά μέσο όρο.

«Είναι σε μεγάλο βαθμό θεσμικοί και σε ένα μικρότερο μικροεπενδυτές, που αναγνωρίζουν ότι η ζημία έχει γίνει ήδη και πλέον η αγορά βρίσκεται στα χαμηλότερα παρά σε υψηλά επίπεδα» εξηγεί στο Reuters  o  επικεφαλής επενδύσεων της IDX Digital Assets, Μπεν Μακ Μίλλαν. «Εάν λοιπόν τοποθετηθεί κανείς σε αυτά τα επίπεδα, μπορεί να αντιμετωπίσει μια βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα που αξίζει όμως την μακροχρόνια απόδοση » προσθέτει και εξηγεί πως πολλοί θεσμικοί επενδυτές  εξετάζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές κερδών στις τοποθετήσεις στην αγορά των crypto. 

Τι επιλέγουν οι επενδυτές

Είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσει κανείς για αναστροφή της πτωτικής τάσης που επικρατεί στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς πολλοί ιδιώτες επενδυτές είναι πολύ επιφυλακτικοί, μετά το ισχυρό πλήγμα που υπέστη η αγορά κρυπτονομισμάτων από την γερακίσια στροφή των κεντρικών τραπεζών και την άνοδο του πληθωρισμού. Το Bitcoin έχει χάσει περίπου το μισό  της αξίας του από το υψηλό επίπεδο ρεκόρ που ανήλθε το Νοέμβριο και κυμαίνεται πλέον στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων. 

Τα στοχεία δείχνουν ότι επιστρέφουν στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων μεν αλλά επιλέγουν την ασφάλεια και τη προοπτική πιο άμεσης ρευστοποίησης που παρέχουν τα διαπραγματεύσιμα περιουσιακά στοιχεία που επενδύουν σε crypto (Exchange Trade Products ή ETP)  

Τo ενεργητικό αρκετών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων που επενδύουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Kraken Intelligence. Το ενεργητικό του ProShares Bitcoin Strategy ETF αυξήθηκε κατά 6%, ενώ εκείνο των Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF  και VanEck Bitcoin Strategy ETF ενισχύθηκε περισσότερο από    3%. Σημειώνεται ότι στο ProShares σημειώθηκαν εκροές  κεφαλαίων που ξεπέρασαν τα 127 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο.

Η ανοδική τάση συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, με το παγκόσμιο ενεργητικό των ETP Bitcoin να εκτοξεύεται στο ιστορικό υψηλό των 205.008 bitcoin τις δύο πρώτες ημέρες του Ιούνη, σύμφωνα με την Arcane Research. «Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει», σημειώνει ο αναλυτής της Arcane, Βέτλε Λούντε.

Τέλος, σημάδι επιφυλακτικότητας από την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών θεωρείται ότι οι εισροές επικρατούν μόνο στα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε Bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, ενώ στα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε ethereum συνεχίζονται οι εκροές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto