Μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά την αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων από την Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 3,4%, ενώ είχε αγγίξει στην χθεσινή συνεδρίαση το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 χρόνων. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,405%.

Η Federal Reserve, προχώρησε σε μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσειτον πληθωρισμό, ο οποίος καλπάζει σε υψηλό 40ετίας, διαψεύδοντας κάθε φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η τελευταία φορά που η Fed αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης ήταν τον Νοέμβριο του 1994. Καταλυτικά για την απόφαση αυτή, την οποία μέχρι πρόσφατα διέψευδε ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, φαίνεται ότι επέδρασαν τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον πληθωρισμό του Μαΐου, αλλά και η σημαντική αύξηση στις αποδόσεις ομολόγων.

Αποκλιμάκωση και στα ευρωομόλογα μετά την απόφαση της ΕΚΤ

Και στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ . Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,222% και του ιταλικού υποχώρησε κάτω από το 4%, στο 3,922 %.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι θα εφαρμόσει ευελιξία στην επανεπένδυση των αγορών που οφείλονται στο χαρτοφυλάκιο PEPP, με σκοπό τη διατήρηση της λειτουργίας του μηχανισμού μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΚΤ να ανταποκριθεί στην  εντολή για τη σταθερότητα των τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές