Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας την ικανοποίησή τους από την κινητοποίηση που υπήρξε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να σταματήσει το sell-off στα ομόλογα και τον κατακερματισμό τις οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,5%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 3,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,20% στις 7.273 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,36% στις 13.485 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,35% στις 6.030 μονάδες.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

H προσοχή των αγορών στράφηκε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία και συζητήθηκαν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά μετά το sell-off στα ομόλογα. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατακερματισμού στη ζώνη του ευρώ. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει εντολή στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωσυστήματος μαζί με τις υπηρεσίες της ΕΚΤ να επιταχύνουν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός νέου μέσου κατά του κατακερματισμού προς εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ελβετική εταιρεία λογισμικού Temenos κέρδισε 7,9% για να ηγηθεί του Stoxx 600 αφού κέρδισε ένα συμβόλαιο ψηφιακού μετασχηματισμού στις ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Getinge σημείωσε βουτιά άνω του 17% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προοπτικών για το 2022.

Στα μάκρο της ημέρας, η Ευρωζώνη σημείωσε εμπορικό έλλειμμα – ρεκόρ  τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 32,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο 2022, από πλεόνασμα των 14,9 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 39,4% σε ετήσια βάση στα 256,4 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12,6%, στα 223,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές