Θετικά άρχισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κάνοντας μία ακόμη προσπάθεια να ξεφύγει από τη ζώνη των 830 μονάδων, στην οποία παραμένει τις τελευταίες ημέρες.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,62% στις 841,42 μονάδες, με τον τζίρο να είναι πέριξ των 5 εκατ. ευρώ.

Αν και θα περίμενε κανείς να ανεβάσει ρυθμούς το ΧΑ, ενόψει και της λήξης του πρώτου εξαμήνου, η θερινή άπνοια έχει έρθει πολύ νωρίτερα του αναμενομένου.

Οι αναλυτές

Βέβαια, πολλοί αναλυτές αποδίδουν αυτήν την εικόνα της αγοράς στην αναμονή των ανακοινώσεων στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά οι πωλητές εμφανίζονται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, με τους αγοραστές να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί παρά το γεγονός ότι αναμένονται θετικά νέα από τη Φρανκφούρτη.

Έτσι, η εβδομάδα ολοκληρώνεται σήμερα χωρίς μεγάλες μεταβολές για την αγορά, και τις περισσότερες εισηγμένες, με τον στόχο των 850 μονάδων να μην επιτυγχάνεται, παρά τις όποιες προσπάθειες των τολμηρών αγοραστών.

Η διστακτικότητα είναι προφανής, τόσο στο ΧΑ όσο και στις περισσότερες διεθνείς αγορές, καθώς συντηρούνται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενη ύφεσης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Coca Cola, ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια. Αδύναμες είναι οι τράπεζες, με την Εθνική να χάνει 0,88%, ενώ ο Μυτιληναίος σημειώνει απώλειες 1,34%, λόγω αποκοπής μερίσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες