Σας αρέσει να σχεδιάζετε ιδιόρρυθμους χώρους; Εάν ναι, τότε υπάρχει μια ευκαιρία να κερδίσετε 100.000 δολάρια για να κάνετε την «τρελή» ιδέα σας πραγματικότητα και να αποκτήσετε ταυτόχρονα μακρόχρονη ροή εσόδων.

Διαβάστε επίσης: Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

Η Airbnb μέσω του OMG! Fund χαρίζει 10 εκατ. δολάρια σε 100 wannabe οικοδεσπότες προκειμένου να δημιουργήσουν «τρελούς» χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Διαβάστε επίσης: Airbnb: Στο μυστικό δωμάτιο του Moulin Rouge

Η ψηφιακή πλατφόρμα ζητά ιδέες «εκτός αυτού του κόσμου» για «τους πιο τρελούς χώρους φιλοξενίας του κόσμου». Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν τις ιδέες τους στο OMG! έως 22 Ιουλίου 2022.

500 λέξεις

Σύμφωνα με τον Brian Chesky, διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περιγράψουν τις ιδέες τους σε 500 λέξεις. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από μια επιτροπή κριτών. Οι 100 κορυφαίοι υποψήφιοι θα λάβουν 100.000 δολάρια για να κάνουν τη φαντασία τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τα πιο περίεργα σπίτια.

Οι ιδέες θα κριθούν για την πρωτοτυπία, τη βιωσιμότητα και την εμπειρία που θα προσφέρει ο χώρος στους επισκέπτες.

Η ομάδα των κριτών περιλαμβάνει την Iris Apfel, την αρχιτέκτονα Koichi Takada, την superhost της Airbnb, Kristie Wolfe και τον αντιπρόεδρο του Experiential Creative Product της Airbnb, Bruce Vaughn.

Προϋποθέσεις

Για τους νικητές, υπάρχουν μόνο δύο προϋποθέσεις. Με την ολοκλήρωση των έργων τους, οι αποδέκτες της χρηματοδότησης πρέπει να ενοικιάσουν τον νέο χώρο στην Airbnb και δεν μπορούν να καταχωρήσουν το ακίνητο σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για ένα χρόνο.

Άνοδος 49%

Να σημειωθεί ότι περισσότερες από 30.000 μοναδικές (ιδιόρρυθμες) καταχωρίσεις σε όλο τον κόσμο προστέθηκαν στην Airbnb το 2021, ωστόσο η ζήτηση για «τρελούς» χώρους φιλοξενίας είναι τόσο μεγάλη που η πλατφόρμα θέλει να πληρώσει τον λογαριασμό για την κατασκευή περισσότερων.

Η Airbnb λέει ότι ο τυπικός οικοδεσπότης στις ΗΠΑ κέρδισε πάνω από 13.800 δολάρια το 2021, αύξηση 85% σε σχέση με το 2019. Οι κρατήσεις σε μοναδικά ακίνητα της κατηγορίας OMG! αυξήθηκαν πάνω από 49% την ίδια περίοδο.

Σπίτια viral

Πολλοί οικοδεσπότες της Airbnb ανακάλυψαν ότι μια δημιουργική μετατροπή, όπως ένα σπίτι διαστημόπλοιο, ή διώροφο λεωφορείο, σιλό σιτηρών, βαγόνι, γυάλινη φυσαλίδα, μπορεί να μετατραπεί σε viral.

Όσο πιο τρελή είναι η ιδέα, τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, το μίνι σπίτι – διαστημόπλοιο στο Joshua Tree της Καλιφόρνια ενοικιάζεται για 289 δολάρια τη βραδιά.

Ο Κιθ και η Τζεν, ένα ζευγάρι από τη Νέα Ζηλανδία, ξόδεψαν 14.000 δολάρια για να μετατρέψουν ένα παλιό σιλό σιτηρών σε κίτρινο υποβρύχιο. Το επιπλέον εισόδημα τους βοηθά να ζήσουν ως συνταξιούχοι με άνεση.

Στην Πορτογαλία, ο Ricardo ξόδεψε περισσότερα από 36.000 δολάρια μετατρέποντας ένα ρετρό διώροφο λεωφορείο σε ένα εξαιρετικά εξοπλισμένο μίνι σπίτι δύο επιπέδων. Η επιχείρησή του στο Airbnb ήταν τόσο επιτυχημένη που αγόρασε ένα δεύτερο λεωφορείο.

Η πατάτα

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο σπίτι… πατάτα.

Η Επιτροπή Πατάτας του Αϊντάχο είχε φτιάξει μια τεράστια ρεπλίκα πατάτας βάρους 6 τόνων, που για μια επταετία την «ταξίδευε» από πολιτεία σε πολιτεία για διαφημιστικούς λόγους (Big Idaho Potato Tour). Τώρα «αναπαύεται» σε μια έκταση 400 στρεμμάτων στο Αϊντάχο, νότια του κέντρου του Μπόιζι, ως κατάλυμα Airbnb.

H Kristie Wolfe, πρώην εκπρόσωπος του Big Idaho Potato Tour, ξόδεψε 32.000 δολάρια για να μεταμορφώσει την πατάτα σε έναν από τα πιο διάσημους χώρους φιλοξενίας της Airbnb.

Από το 2019, η Wolfe έχει κερδίσει πάνω από 208.000 δολάρια, τα οποία της επέτρεψαν να κάνει bootstrap σε τέσσερα ακόμη ακίνητα της Airbnb στην OMG! κατηγορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις