Με την αγορά μετοχών των ΗΠΑ να κινείται για να κλείσει το εξάμηνο με τη χειρότερη απόδοση της δεκαετίας, το ΧΑ στάθηκε αξιοπρεπέστατο ενάντια στα στρατεύματα των πωλητών.

Και τούτο διότι κατέγραψε τις ελάχιστες δυνατές απώλειες στο εξεταζόμενο διάστημα, με τον Γενικό Δείκτη να γράφει μόλις -5,77%, την ίδια ώρα που ο Nasdaq100 ψάχνει ακόμα τις 27 χαμένες ποσοστιαίες μονάδες του.

Η όλη επιχειρηματολογία στέκει στην ευαισθησία των αγορών στις υφιστάμενες ανακατατάξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, και δη στη νομισματική πολιτική τόσο της Fed στις ΗΠΑ, όσο και της ΕΚΤ στην Ευρώπη, καθώς όλα δείχνουν ότι ο -σε υψηλά 40ετίας- πληθωρισμός πρόκειται να συνταράξει το οικονομικό στερέωμα τους επόμενους μήνες, υπό τη θεώρηση της άμεσης επαναφοράς των επιτοκίων αναφοράς σε υψηλότερα επίπεδα, ως κυματοθραύστης, παράλληλα με την ευχή ότι η υφεσιακή μέγγενη δεν θα κλείσει τόσο σφιχτά, τόσο γρήγορα.

Τηρουμένων των αναλογιών, οι απώλειες στη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν ανησύχησαν το θετικό momentum που έχει χτιστεί μετά το πρώιμο αγοραστικό σήμα στην περιοχή των 815 μονάδων, ως το κάτω όριο της πτωτικής τάσης που διατρέχει ο Δείκτης.

Και πέραν από την άμβλυνση των επενδυτικών φόβων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, τούτη η συμπεριφορά μάς δίνει τη δυνατότητα να διαβάσουμε σωστά τον σχηματισμό, ώστε να χαράξουμε νέα πορεία για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η αντίσταση σε αυτήν την ανοδική προσπάθεια παραμένει το επίπεδο των 852-860 μονάδων, με την πρώτη στήριξη τις 830.
Οι όγκοι ήταν χαμηλοί όλη την εβδομάδα, κάτι που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια προβλεπτικότητας, ωστόσο το πυκνό μακροοικονομικό καλεντάρι της τρέχουσας εβδομάδας, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο κλίμα, θα προσδώσει έντονη μεταβλητότητα.

Οι μετοχές που πρέπει πρωτίστως να έχουμε στο στόχαστρο είναι πλην άλλων οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ για ευνόητους λόγους, οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Τέρνα λόγω του επερχόμενου σημαντικού deal, και κάποια μικρά υποτιμημένα διαμαντάκια όπως ΚΡΙ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΡΦ κ.α.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News