
Τη μίσθωση των νέων υπερσύγχρονων γραφείων της στην περιοχή του Αμαρουσίου, ανακοίνωσε σήμερα η PwC Ελλάδας . Την ανάπτυξη του έργου, που θα ολοκληρωθεί το 2024, έχει αναλάβει η Dimand και παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του διευθύνοντoς σύμβουλου της PwC Ελλάδας, Μάριου Ψάλτη και του διευθύνοντος σύμβουλου της DIMAND, Δημήτρη Ανδριόπουλου. Ταυόχρονα η PwC ανακοίνωσε δυναμική περαιτέρω επέκταση στην περιφέρεια και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού που σήμερα αριθμεί περίπου 1700 εργαζομένους.
Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε μέσω της θυγατρικής της, Insignio ΜΑΕ, η DIMAND, πρόκειται να ανεγείρει κτίριο συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ.
Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Η επένδυση από την Dimand θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Dimand: Την Τετάρτη το ντεμπούτο στο ταμπλό του ΧΑ
Μετάβαση σε νέο μοντέλο λειτουργίας
Ο διευθύνων αύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης ανέφερε ότι τα νέα γραφεία επιταχύνουν τη μετάβασή της σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, απηχούν την έντονα αναπτυξιακή της πορεία και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της στη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Παράλληλα, συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της για κλιματική ουδετερότητα. Παράλληλα, όπως είπε, η εταιρία συνεχίζει την ανάπτυξη της με την λειτουργία και νέων γραφείων και στην περιφέρεια. Στόχος είναι το άνοιγμα νέων γραφείων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (ήδη έχει παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα), γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθεί και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στην Ελλάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή αλλά και μεγάλη πρόκληση να αναπτύξει ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής που θα φιλοξενήσει τα στελέχη μιας κορυφαίας εταιρείας όπως η PwC. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα που θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και, παράλληλα, ένα περιβάλλον εργασίας αντάξιο των ανθρώπων της. Πρόκειται να αναπτύξουμε ένα κτίριο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις ενώ θα είναι πιστοποιημένο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως συμβαίνει με τα κτίρια που αναπτύσσουμε», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Dimand: Θα παραδίδει πιο γρήγορα «πράσινα» πιστοποιημένα κτίρια
Η PwC καινοτομεί με τη νέα ευέλικτη εμπειρία εργασίας
Το νέο κτίριο έρχεται να αναβαθμίσει το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία δημιουργώντας έναν ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, καινοτόμο και συναρπαστικό χώρο εργασίας που εστιάζει στην εμπειρία των εργαζομένων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας. Αυτή η εμπειρία βασίζεται στην ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.), στη δυνατότητα εναλλαγής της χρήσης τους ανάλογα με την ανάγκη των εργαζομένων και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργάζονται, να αλληλοεπιδρούν και να συγκεντρώνονται στις ζώνες του κτιρίου που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της εργασίας τους και στο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας.
Στα νέα γραφεία προβλέπονται ακόμη ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα κ.α., υποστηρίζοντας ενεργά τη στρατηγική της εταιρείας για την παροχή ολιστικών λύσεων υψηλής ποιότητας.
Ο σχεδιασμός των νέων γραφείων
Ο Μάριος Ψάλτης, ανέφερε επίσης: «Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει. Το ίδιο και η έννοια «γραφείο». Στην PwC περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Σχεδιάζουμε τους χώρους εργασίας του μέλλοντος ώστε να βελτιώσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των ανθρώπων μας και να τους υποστηρίξουμε να εργαστούν με νέους τρόπους. Δημιουργούμε έναν χώρο εργασίας, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον άνθρωπο και εισάγουμε μια νέα, διαδραστική εμπειρία εργασίας. Προσφέρουμε στους συναδέλφους μας ένα ευχάριστο κι ευέλικτο περιβάλλον που προωθεί την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα. Στο νέο χώρο η σύνδεση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ενδυναμώνεται με στόχο αφενός την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αγορά και την κοινωνία αφετέρου την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, εκπληρώνοντας έτσι την παγκόσμια στρατηγική μας, The New Equation (« Νέα Εξίσωση»)».
Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους.
Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.
Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες.
Στον ακάλυπτο χώρο και τη στέγη φιλοξενούνται κήποι με βλάστηση Μεσογείου.


Latest News

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank