Η  κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αλλά απέφυγε να διασαφηνίσει τις επόμενες κινήσεις της, προβλέποντας ταχύτερο πληθωρισμό αλλά και επιβράδυνση της οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση πολιτικής της για τον Αύγουστο, η Reserve Bank of Australia (RBA) αύξησε το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,85%, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση 175 μονάδων βάσης από τον Μάιο, στην πιο δραστική σύσφιξη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Διαβάστε επίσης – Αυστραλία: Προς ρεκόρ εξόρυξης και εξαγωγής άνθρακα και LNG λόγω της ενεργειακής κρίσης

Επί τα χείρω αναθεώρηση

«Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει να λάβει περαιτέρω βήματα στη διαδικασία εξομάλυνσης των νομισματικών συνθηκών τους επόμενους μήνες, αλλά δεν βρίσκεται σε προκαθορισμένη πορεία», δήλωσε ο διοικητής της RBA, Φίλιπ Λόου.

Ο Λόου περιέγραψε επίσης τις νέες οικονομικές προβλέψεις της RBA, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στο 7,75%, σε σύγκριση με 7% προηγουμένως και 6,1% το τρίμηνο Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης – Αυστραλία: Στα 40 δολ. τα φασολάκια – Οργή στους καταναλωτές

Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται στο 3,25% το 2022 και 1,75% σε καθένα από τα επόμενα χρόνια. Προηγουμένως, η τράπεζα είχε προβλέψει ανάπτυξη 4,2% το 2022 και 2,0% το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή