Μόνιμα πτωτικός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και χωρίς κανένα ίχνος αγοραστικού ενδιαφέροντος, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με εκτεταμένες απώλειες 2,11% στην περιοχή των 8509 μονάδων και στα χαμηλά ημέρας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, χάθηκε μονομιάς το σερί των θετικών ανοδικών εβδομάδων, καθώς η απερχόμενη είδε οριακά το -0,21%, στη σκιά του αβαθούς στο ταμπλό.
Και παρά το γεγονός ότι την τελευταία ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας οι όγκοι ήταν αρκετά αυξημένοι συγκριτικά με τους πολλούς προηγούμενους, φαίνεται ότι το ΧΑ ψάχνει πατήματα για να συνεχίσει την άνοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, και της οποίας η αξία ενδυναμώθηκε μετά την προ ημερών καθαρή διάσπαση των 840 μονάδων.

Περιμένουμε τουλάχιστον άλλη μια πτωτική συνεδρίαση με ελεγχόμενες απώλειες μέχρι το προαναφερθέν επίπεδο, ώστε να πάρουμε επιβεβαίωση και τελικά αγοραστικό σήμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εν είδει επανατοποθέτησης υπέρ του ανοδικού υφιστάμενου momentum που φαίνεται να οδηγεί στην περιοχή των 900, χοντρικά.

Κι αυτό, σε συνδυασμό με τη Wall Street που έχει -προς το παρόν- μαλακώσει από την έξαρση των πληθωριστικών φόβων δίδοντας αέρα στους αγοραστές,
με νέα σύννεφα να μαζεύονται στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, επιτείνοντας τη επενδυτική διστακτικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News