Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, με το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να υποχωρούν, καθώς η προσοχή είναι στραμμένη στην ανακοίνωση της πορείας του αμερικανικού πληθωρισμού, που θα καθορίσει και την νομισματική πολιτική της Fed.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε άνοδο 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1.802 δολάρια η ουγγιά, μετά από πτώση 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 0,5%  στα 1.800,2 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: «Καθηλωμένες» οι τιμές, αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση

«Το αμερικανικό δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παίρνουν μια μικρή ανάσα στην αρχή της εβδομάδας, μετά το άλμα της Παρασκευής στον απόηχο των εντυπωσιακών στοιχείων για τις προσλήψεις», επισημαίνει ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity, Χαν Ταν.

Με το βλέμμα στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό

Οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν ελαφρώς τη θέση τους και «ίσως εξακολουθούν να σκέφτονται ότι το αποκορύφωμα του πληθωρισμού δεν είναι πολύ μακριά και η πίεση στη Fed θα μπορούσε αργά ή γρήγορα να επιβραδυνθεί» σημειώνει ο εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money, Κάρλο Αλμπέτρο Ντέ Κάζα.

Οι traders βλέπουν επί του παρόντος πιθανότητα περίπου 70% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις 21 Σεπτεμβρίου για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που καλπάζει, αφού η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο.

Το επίκεντρο μετατοπίζεται τώρα στην έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 8,7% τον Ιούλιο,  από 9,1%.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 3,27% στα 20,485 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 1,59% στα 939,40 δολάρια και το παλλάδιο κατά 5,30% στα 2.241,5 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές