Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς θα επηρεάσει τις πολιτικές της Federal Reserve, βρίσκονται σήμερα και οι ευρωαγορές, οι οποίες κινούνται ήπια πτωτικά, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,17% στις 7.474 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,32% στις 13.491 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,05% στις 6.486 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ahold Delhaize σημειώνει άνοδο 5,5%, αφού η ολλανδική εταιρεία λιανικών πωλήσεων ανέφερε ισχυρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και διέκοψε τα σχέδιά του για απόσχιση της Bol.com, λόγω των δυσμενών συνθηκών της αγοράς. Στον αντίποδα, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Evotec υποχωρεί 9% στην αγορά της Φρανκφούρτης.

Η συσχέτιση των ευρωπαϊκών αγορών με τις πολιτικές της Federal Reserve παραμένει ισχυρή, με τα στοιχεία που επηρεάζουν την αμερικανική κεντρική τράπεζα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 8,7%, σε σύγκριση με 9,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 8,5% επιβεβαιώθηκε η αύξηση των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές