Aμετάβλητα παρέμειναν τα έσοδα τoυ ομίλου Lenovo για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σε μια περίοδο που πολλές κινεζικές πόλεις επλήγησαν από τα lockdown λόγω COVID-19, με αποτέλεσμα η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας να σημειώσει το πιο υποτονικό αποτέλεσμα μετά από εννέα τρίμηνα.

Τα συνολικά έσοδα του μεγαλύτερου κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου, ήταν 16,96 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 0,2% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση από την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε επίσης: Αγορά PC: Δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης – Βουτιά για tablets και Chromebooks

Ωστόσο, η Lenovo έχει κάνει μεγάλα βήματα για να επεκταθεί σε άλλες δραστηριότητες με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, όπως η λειτουργία διακομιστών, οι υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών και οι κινητές συσκευές, με τις δραστηριότητες της Lenovo εκτός υπολογιστών να αντιπροσωπεύουν πλέον το 37% των εσόδων της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Αγορά PC: Μείωση άνω του 15% στις παραδόσεις υπολογιστών το β’ τρίμηνο

Σταδιακή αλλαγή προφίλ

Ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, δήλωσε ότι η εταιρεία «διαφοροποιείται από μια καθαρή επιχείρηση υπολογιστών σε μια εταιρεία που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα έξυπνων προϊόντων και λύσεων».

Τα lockdown στην Κίνα κατά τη διάρκεια του τριμήνου προκάλεσαν πλήγμα στην αλυσίδα εφοδιασμού υπολογιστών, με τους σημαντικότερους εταίρους κατασκευής φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Quanta, Compal και Wistron, να αντιμετωπίζουν σημαντικές διακοπές στην παραγωγή, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Counterpoint.

Η κατάσταση αυτή συνέπεσε επίσης και με το γεγονός ότι η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών, μετά την έκρηξη πωλήσεων που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, πλέον βιώνει μια σαφή υποχώρηση στη ζήτηση, κάτι για το οποίο έιχαν έγκαιρα προειδοποιήσει κολοσσοί του κλάδου, όπως η Intel και η Samsung, που έκαναν λόγο για απότομη επιβράδυνση της ζήτησης.

Οι παγκόσμιες αποστολές μειώθηκαν κατά 11,1% το περασμένο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση από το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την Counterpoint.

Οι συνολικές αποστολές υπολογιστών της Lenovo μειώθηκαν κατά 12,7% σε 17,4 εκατομμύρια μονάδες, κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης των καταναλωτών. Ωστόσο, η Lenovo διατήρησε την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών με μερίδιο 24,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία