Σε θετικά εδάφη συντηρείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τις πιέσεις που δέχεται από μερίδα τίτλων του, καθώς έχει βρει σημαντικά στηρίγματα από την άνοδο δεικτοβαρών τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 879,55 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Αν και το θετικό πρόσημο απειλήθηκε λίγο νωρίτερα, η “εμπροσθοφυλακή” που ενεργοποιήθηκε από επιλεγμένους τίτλους έχει καταφέρει να κρατήσει το ΧΑ σε θετικά εδάφη. Βέβαια η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν βοηθά να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τις “προθέσεις” των επενδυτών στα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία είναι τα υψηλότερα από τις αρχές του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ

Στη ζώνη των 900 μονάδων

Όπως όμως αναφέρει η Trader24, με συνοπτικές διαδικασίες, ο Γενικός Δείκτης είδε και πάλι τις προ ημερών επιτευχθείσες 875 μονάδες, που συνιστούν και το υψηλό διμήνου, με καλή βάση για να μπει στη ζώνη υποδοχής των 900 μονάδων. Το αγοραστικό σήμα που πήραμε στις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ και η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο εξόδου από θέσεις long βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank, η Coca Cola και η Λάμδα κρατούν τα ηνία της αγοράς με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Quest, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς σημειώνει απώλειες 1,47%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Βιοχάλκο, Τιτάν, Aegean, Πειραιώς, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών