Με οδηγό τα μακροοικονομικά στοιχεία, οι αγορές της Ασίας διαφοροποιήθηκαν σήμερα, καταγράφοντας μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές επαναξιολόγησαν τις θέσεις τους με βάση τα νέα δεδομένα.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε ελαφρά και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,33%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,28% χαμηλότερος.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ αρκετών κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των China Life Insurance και China Petroleum and Chemical, υποχώρησαν μετά την είδηση ότι οι εταιρείες σκοπεύουν να διαγραφούν από τις αγορές των ΗΠΑ.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,18% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,55% αφού η χώρα ανέφερε αύξηση του ΑΕΠ.

Διαβάστε επίσης – Ιαπωνία: Στο 2,2% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο

Οι αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 3,8%, κάτω από το αναμενόμενο 4,6% σε δημοσκόπηση του Reuters και ελαφρώς χαμηλότερα από το +3,9% που αναφέρθηκε τον Ιούνιο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,7% τον Ιούλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, κάτω από την πρόβλεψη ανάπτυξης 5%.

Τα στοιχεία, όπως και αυτά γενικά της οικονομίας, οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να μειώσει τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού της για δάνεια κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,75%. Η PBOC μείωσε επίσης το επιτόκιο επαναπώλησης επτά ημερών κατά 10 μονάδες βάσης στο 2%.

Την ίδια ώρα, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,2% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από την αναμενόμενη αύξηση του 2,5% με βάση τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές