Με μικρά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταφέρνουν να συνεχίσουν τη θετική τάση που παρατηρήθηκε στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, χωρίς όμως να μπορούν να ανεβάσουν ρυθμούς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,37% στις 7.528 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,07% στις 13.806 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 6.563 μονάδες.

Η επιφυλακτική στάση των αγορών δεν λείπει ούτε σήμερα, όμως, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις ότι η Ευρωζώνη πιθανόν να διολισθήσει σε ύφεση. Μάλιστα οι εκτιμήσεις κινδύνου ύφεσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Επίσης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά μισή μονάδα τον Σεπτέμβριο (0,5%), όπως έκανε και τον Ιούλιο, οδηγώντας το επιτόκιο καταθέσεων στο 1% μέχρι το τέλος του έτους.

Αρνητικά επίσης λειτουργεί για την επενδυτική εμπιστοσύνη η εκτίμηση ότι η οικονομία της Κίνας ρίχνει ρυθμούς, επηρεάζοντας τη ζήτηση για αγαθά από την Ευρώπη, ιδίως από τη Γερμανία. Άλλωστε, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, ενέτειναν τις ανησυχίες, με τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται κατά 3,8% τον Ιούλιο και τις λιανικές πωλήσεις κατά 2,7%, ήτοι χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές