Υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς ενισχύεται το δολάριο ενισχύθηκε και οι επενδυτές γίνονται επιφυλακτικοί αναμένοντας τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εν μέσω “γερακίστικων” σχολίων από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,28% στα 1.778,74 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άνοδο περίπου 1,6% την περασμένη εβδομάδα. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 1,14% στα 1.794,8 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: «Φλερτάρει» με τα 25.000 δολάρια

«Ο χρυσός αγωνίζεται να λάμψει σήμερα το πρωί εν μέσω ενός σταθεροποιημένου δολαρίου και ανησυχιών σχετικά με τη φυσική ζήτηση της Κίνας για το πολύτιμο μέταλλο εν όψει της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης», εξηγεί ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην FXTM, Λούκμαν Οτουνούγκα.

Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα εξεταστούν προσεκτικά από τους επενδυτές και «δεδομένου ότι ο χρυσός παραμένει ευαίσθητος και αρκετά αντιδραστικός σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να γίνει ευμετάβλητο», πρόσθεσε ο Otunuga.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 26-27 Ιουλίου θα δημοσιευθούν στις 17 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων και του λιανικού εμπορίου να συμπιέζεται από την πολιτική μηδενικού covid 19 και την κρίση ακινήτων του Πεκίνου. Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στον κόσμο. H πορεία του πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Ιούλιο, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο των επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές