Με πτώση έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα κέρδη του εν μέσω υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου. Εξαίρεση το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας που έκλεισε με κέρδη.

Οι τιμές του πετρελαίου, βασικός καταλύτης για τις αγορές του Κόλπου, υποχώρησαν περισσότερο από 4 δολάρια το βαρέλι λόγω των φόβων για τη ζήτηση, καθώς τα απογοητευτικά κινεζικά οικονομικά στοιχεία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Ανακοινώθηκε μείωση των επιτοκίων ύστερα από την οικονομική επιβράδυνση

Η Σαουδική Αραβία στο πράσινο

Ο δείκτης FTFADGI του  Άμπου Ντάμπι, σημείωσε πτώση 0,5%, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε την Πέμπτη, με τον όμιλο International Holding Co να χάνει 0,6%.

Ο δείκτης QSI του Κατάρ υποχώρησε κατά 0,7%, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με την Qatar Islamic Bank να κλείνει με απώλειες της τάξης του 2,1% και την  Baladna ν σημειώνει πτώση που ξεπέρασα το 3%.

Ο δείκτης TASI της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με άνοδο 0,2% , ενισχυμένος από την άνοδο 2,9% της Yanbu Cement Co.

Ο  δείκτης DFMGI του Ντουμπάι σημείωσε άνοδο 0,1%, βοηθούμενος από την άνοδο 1,1% του blue-chip developer Emaar Properties που ανέκτησε μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης.Την Πέμπτη, η Emaar ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Dubai Holding για την αγορά του μεριδίου της στην κοινοπραξία τους Dubai Creek Harbour έναντι συνολικού τιμήματος 7,50 2,04 δισ. δολάρια.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip EGX30 της Αιγύπτου υποχώρησε κατά 0,7%, επιβαρυνόμενος από την πτώση 1,3% του E-Finance for Digital and Financial Investment .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές