Κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ύψους 12,2 εκατ. δολ. αυξημένα κατά 651% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία StealthGas με επικεφαλής τον κ. Χάρη Βαφειά. Στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη ανήλθαν στα 19,8 εκατ. δολ. έναντι 2,3 εκατ. δολ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σημαντικό μέρος των κερδών προέρχεται από τις  επενδύσεις.

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2022, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς υγραερίου (LPG) συνήψε συμφωνία με ένα συνδεδεμένο μέρος για την απόκτηση δύο νεότευκτων μεσαίου μεγέθους πλοίων μεταφοράς αερίου 40.000 κυβικών μέτρων το κάθε ένα έναντι δαπάνης περίπου 117 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πλοία είναι υπό ναυπήγηση στην Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2023 αντίστοιχα. Η Εταιρεία αναμένει να χρηματοδοτήσει την απόκτηση αυτών των δύο πλοίων από τα υπάρχοντα μετρητά της και μια νέα τραπεζική διευκόλυνση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της StealthGas, Michael Jolliffe, τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της StelathGas η οποία διαθέτει ένα στόλο από 40 LPG carriers,  είναι τα καλύτερα της τελευταίας δεκαετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά