86η ΔΕΘ – ΗΑΕ: Ερχονται επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum

86η ΔΕΘ – ΗΑΕ: Ερχονται επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

«Σοβαρές ανακοινώσεις για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, μιλώντας σήμερα στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum, σε πάνελ που συνδιοργάνωσαν το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και η ΔΕΘ-Helexpo AE (σ.σ. πρόσφατα ανανεώθηκε η συνεργασία της ΕΑΤΕ με το κρατικό fund των Εμιράτων, Mubadala, και πλέον, το ποσό της κοινής επενδυτικής πρωτοβουλίας τους ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Αρωμα Αραβίας στη φετινή ΔΕΘ

Εμφαση στην εξωστρέφεια

Ο κ.Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι η Τράπεζα δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια: «υποστηρίζουμε και έχουμε υποδεχθεί μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς από το Άμπου Ντάμπι. Οι τομείς ενδιαφέροντος των επενδύσεων από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα είναι η ενέργεια, η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, η καινοτομία και η τεχνολογία» διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ: Στο «τραπέζι» επενδύσεις και ΑΠΕ

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εμιρατινής «Al Rawabi Dairy Co. LLC», καθηγητής Ahmed El Tigani, σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και σε πεδία, όπως η παραγωγή φέτας.

Ο βιολόγος και σύμβουλος υδατοκαλλιέργειας Ανδρέας Ντατσόπουλος, τόνισε πως τα ΗΑΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αύξηση των υδατοκαλλιεργειών, κάτι που αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου._

Περισσότερα από Οικονομία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433