Στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αμερικής επεκτείνει τις δραστηριότητές του ο γερμανικός ναυτιλιακός κολοσσός Hapag-Lloyd, με την απόφαση για επένδυση 1 δισ. δολαρίων στον τερματικό σταθμό και στο logistics center της χιλιανής εταιρείας SM SAAM.

Η εταιρεία εξαγοράζει το 100% του ομίλου της Χιλής SAAM Ports και SAAM Logistics, καθώς και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις logistics. Οι υπηρεσίες ρυμουλκών της SM SAAM και οι επιχειρήσεις εφοδιαστικής αεροδρομίων δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Η Hapag-Lloyd αγοράζει το 49% του ομίλου logistics Spinelli Group

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική ανακοίνωσε ότι η πώληση θα προσφέρει σημαντικούς πόρους για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων στη διακίνηση φορτίων και υλικοτεχνικής υποστήριξης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55% των EΒΙΤDA, την ώρα που η γερμανική εταιρεία με το deal θα αποκτήσει 10 λιμενικούς τερματικούς σταθμούς σε έξι χώρες.

SAAM: Στα 400 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη από το deal

Η SAAM, με έδρα το Σαντιάγο, εκτίμησε τα καθαρά κέρδη της συμφωνίας σε 400 εκατομμύρια δολάρια. Για την Hapag-Lloyd, η κίνηση είναι σημαντική, καθώς οι εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων που διαθέτουν τώρα πλούσιους ισολογισμούς, επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες για να καλύψουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Hapag-Lloyd γνωστοποίησε ότι η παρουσία της στη Λατινική Αμερική και οι δραστηριότητές της στους τερματικούς σταθμούς θα ενισχυθούν περαιτέρω. Ο γερμανικός κολοσσός θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων ανεξάρτητα.

Τα τερματικά της SAAM έχουν συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων περίπου 3,5 εκατομμυρίων TEU.

«Η επένδυση σε υποδομές είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας ατζέντας και η Λατινική Αμερική είναι ένα από τα προπύργια μας», δήλωσε ο CEO του γερμανικού ομίλου Rolf Habben Jansen.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα