Έντονη μεταβλητότητα εμφάνισε σήμερα η αγορά του Χονγκ Κονγκ, μετά τη χθεσινή βουτιά, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας συνέχισαν να υποχωρούν, την ώρα που οι άλλες μεγάλες ασιατικές αγορές σημείωναν κέρδη.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε ελαφρώς και διαπραγματεύτηκε 0,87% υψηλότερα, αφού σημείωνε απώλειες ενδοσυνεδριακά. Ο Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% μετά από απώλειες άνω του 3% στο άνοιγμα.

Ο δείκτης Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας αντέστρεψε επίσης τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,74%, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,524%. Ο Nikkei 225 κέρδισε 1,21% και ο Topix σημείωσε άνοδο 1,25%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,25%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,17%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 7,5% τον Σεπτέμβριο, με τον δομικό πληθωρισμό να αυξάνεται κατά 5,3%.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παρέμειναν οι αναφορές ότι η οι αρχές της Ιαπωνίας παρενέβησαν στην αγορά συναλλάγματος, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας όμως, Shunichi Suzuki, να αρνείται και πάλι να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Η επανειλημμένη άρνηση του Suzuki να σχολιάσει το θέμα έρχεται μετά από εικασίες ότι η απότομη ενίσχυση του γιεν το πρωί της Δευτέρας ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές