Κατακόρυφη πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, καθώς η εξωτερική ζήτηση υποχώρησε, θέτοντας τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε τροχιά ύφεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, σε μηνιαίο επίπεδο οι βιομηχανικές παραγγελίες συρρικνώθηκαν 4% έναντι πτώσης 2,4% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν μια πτώση 0,5%.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

«Ταραγμένα νερά»

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία «απέκρουσε» την απειλή της ύφεσης το τρίτο τρίμηνο του έτους με απροσδόκητη ανάπτυξη, αλλά η οικονομία παρέμεινε σε ταραγμένα νερά καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε.

Όπως τονίζεται, οι ελλείψεις υλικών και η ενεργειακή κρίση εμποδίζουν την παραγωγή, ενώ ο Thomas Gitzel, επικεφαλής οικονομολόγος της VP Bank ανέφερε ότι η  γερμανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά που δείχνουν, ότι ενώ οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5%, οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά 7,0%. Παράλληλα, η πτώση ειδικότερα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μηχανολογίας, κατά 9,0% και 8,1% αντίστοιχα, παρέσυραν τον συνολικό δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή