Απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται ότι έχει εισέλθει σε φάση διόρθωσης, με αφορμή τα νέα σύννεφα που συγκεντρώθηκαν τόσο στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας όσο και σε εκείνο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,43% στις 883,28 μονάδες, με τον τζίρο στα 58 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Σε πτωτική τροχιά και σήμερα η Wall Street

Οι πρωινές αγοραστικές κινήσεις στο ΧΑ σταμάτησαν μόλις έγινε γνωστό ότι πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινήθηκε και πάλι πάνω από το 10%, εντείνοντας πλέον τις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθήσει πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Το τίμημα όμως, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι αγορές, είναι η ΕΚΤ να δυσχεράνει την οικονομική δραστηριότητα ενισχύοντας έτσι τα υφεσιακά σενάρια που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μια Ευρώπη που βρίσκεται στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης.

Διαβάστε επίσης – Τι ανακάλυψαν οι εκκαθαριστές της FTX από τις Μπαχάμες

Αρνητική αντίδραση

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ αντέδρασε αρνητικά, ανατρέποντας το πρωινό του θετικό πρόσημο, καθώς οι πωλητές αύξησαν τις εντολές τους, περιορίζοντας το ρίσκο που παίρνουν στην αγορά. Επί της ουσίας όμως, το ταμπλό έδειξε αναδίπλωση των αγοραστών, οι οποίοι άφησαν στους πωλητές το περιθώριο να επικρατήσουν, ειδικά από τις 13:00 και μετά.

Έτσι, σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον, ειδικά σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνεται από χθες η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσο-μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Και σύμφωνα με την Trader24, πλέον, ο δείκτης κινείται προς την περιοχή των 865 μονάδων εν είδει κοντινής στήριξης και μόνο μια πειστική κατοχύρωση των 900 μονάδων θα άλλαζε το πτωτικό σενάριο.

Σε επίπεδο τίτλων, από τη μία οι Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ έκλεισαν απώλειες 2,11% και 2,01% αντίστοιχα, ενώ από την άλλη Quest και ΕΛΧΑ έκλεισαν με άνοδο 1,74% και 1,23% αντίστοιχα. Πτωτικά όμως έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Πειραιώς και Motor Oil και θετικά οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Aegean, Jumbo, Titan και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες