Αρνητικό είναι το μίγμα που έχουν δημιουργήσει στη Wall Street σήμερα τα διφορούμενα αποτελέσματα από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, αλλά και των σχολίων των αξιωματούχων της Federal Reserve, με τους δείκτες να κινούνται πτωτικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,74% στις 33.310 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,14% στις 3.913 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,37% στις 11.030 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Kohl’s σημειώνει πτώση 4%, αφού η αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ανακοίνωσε ότι μειώνει τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις εν μέσω ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Αντιμετωπίζει επίσης την “απροσδόκητη” αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου Michelle Gass, η οποία θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο για να ενταχθεί στη Levi Strauss.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο – «Φρένο» στην Ελλάδα

Από την άλλη, η εταιρεία λιανικού εμπορίου Bath & Body Works σημειώνει άλμα άνω του 20% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα και διπλασίασε τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή. Η Cisco καταγράφει άνοδο άνω του 3% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα, ενώ και η Macy’s κερδίζει 8% μετά την υπέρβαση των προσδοκιών στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Αρνητικά επίσης λειτουργεί και η δήλωση του James Brian Bullard της Fed, ο οποίος ανέφερε ότι οι μέχρι τώρα αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve έχουν μικρή επίπτωση στον πληθωρισμό. Μάλιστα, ο ίδιος “ανέβασε τη σημαία” του στόχου των επιτοκίων στη ζώνη των 5% – 7%, από 3,75% με 4% που είναι σήμερα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας υποχώρησαν για πρώτη φορά μέσα στο μήνα, καθώς διαμορφώθηκαν στις 222 χιλ. στην εβδομάδα που έληξε στις 12 Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 4 χιλ., καθώς προφανώς δεν έχουν προσμετρηθεί οι πρόσφατες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, ήτοι στις Meta, Twitter και Amazon.

Επίσης, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,2% τον Οκτώβριο, στα 1,43 εκατ., ενώ ο δείκτης Philly Fed, για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή, υποχώρησε στο -19,4, από -8,7 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]