Με απώλειες κινούνται αυτήν την ώρα οι ευρωαγορές, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη αυξάνουν εκ νέου τις εκτιμήσεις για πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,64% στις 7.304 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,06% στις 14.224 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,72% στις 6.559 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Siemens σημειώνει άλμα άνω του 9%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου το τέταρτο τρίμηνο χρήσης στη βιομηχανική της δραστηριότητα, με τον γερμανικό όμιλο να προσθέτει ότι συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για το εργοστασιακό υλικό και λογισμικό της.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλλαξε το κλίμα ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός επιβεβαίωσε τις χειρότερες εκτιμήσεις, καθώς κατέγραψε ένα άλλο ρεκόρ, στο 10,6%, από 9,9% τον Σεπτέμβριο. Εναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 4,1%. Τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+4,44 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ ακολούθησαν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+2,74), υπηρεσίες (+1,82 ) και μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,62).

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χάντ, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση, ενώ το 2023 προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 1,4%. Επίσης, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα εξυγίανσης (αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών), το οποίο ανέρχεται στα 55 δισ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές